Delimize sahip çıkalım!



Çulhanoğlu, bir yazı yazmış...

Yazıp saçmaladığı şeyler kendine kalsın, böyle adamların özgürlükçü sosyalistler ile anarşistlerin arasını açabilecek kapasitede olmadığı da belli. Zira bu topraklar üzerinde yükselen herhangi bir devrimci harekete dışarıdan biri olarak bile bakıldığında; görünmeyen tek şey kendisi ve partisidir.

Parti ismine nazaran saygı duyanları da nefret ettirmesi ise, esasta kendisinin kendi partisine mi darbe vurduruyor diye düşündürtmüyor değil;

Biz emekçileri ve yarının daha adil, daha özgür, daha eşit olabilmesi için mücadele verenleri  tabii ki TKP üyesi bile olsalar seviyoruz. Biz partilerin MYK üyelerine veya kendini bir şekilde yansıtma yapanlarını değil, partili dahi olsa yarın için özgürlük isteyen insanlarını seviyoruz.

Dostlar!

Bizler mücadele alanındayız, içimizdeki yalancılara karşı da mücadele edeceğiz elbette. Elbette herkes pak değil, ancak bu kirler, bu çamurlar; yapıştıkları yerlerden sökülecektir. Bugün kuvvetle yapıştıkları yerlerden mücadelemizi bölücü söylemlerine karşın bizler yine aynı yolun yolcusuyuz. Yarını bize zindan edenlere karşı, emek ve kimlik üzerinde birleşecek ve mücadeleye devam edeceğiz.

İktidar olmak istemiyoruz, yönetmekte istemiyoruz!
Adalet, Eşitlik ve Özgürlük istiyoruz ve bunu hep birlikte kazanacağız!

Birbirimizi mutlak eleştireceğiz!
Eleştirilerin olmadığı hareketler, gerilemeye mahkum kalırlar! Kendilerini zeki zannedip mücadelemizdeki yoldaşlarımızı aptal yerine koyanlara karşı kulağımız tıkalıdır.

Ancak herkes, içindeki delilere sahip çıksın! Mücadele alanlarımızda zehirlerini bırakanlar, bizi geriletmekten başka hiçbir şeye yaramaz..

Birbirimizi mutlak eleştireceğiz!
Ancak bunu güzel yarının mücadele birliğini zehirleyerek değil, daha güzel bir yarına ulaşabilmek adına yapmalıyız. Daha çok bilgi, daha çok öğrenim ve tecrübe kazanmak için, yanlışlardan arınıp; doğrulara kavuşmak için yapmalıyız.

Propaganda yapıp, kitleleri aptal yerine koyarak iktidar olmak içinse, zaten insanları aptal yerine koyup iktidar olanların tarihten beri insanlığa çektirdikleri zulümden ne farkı kalıyor?

Partimizi iktidara getirmek mi istiyoruz,
yoksa emeğin ve özgürlüğün dünyasını mı?

Parti iktidarında, mevkiili memur olmak; bir devrimcinin amaçları dışında değil midir?  Sosyalizm; bir parti başkanının BAŞBAKAN olma arzusuyla sınırlandırılabilir mi?

Dayanışmayla!

Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çerkesçe

Translate

Çerkesler

Çerkesya

Çerkesya ya da Çerkezistan (Çerkesçe: Адыгэ Хэку,[1] Rusça: Черке́сия, Gürcüce: ჩერქეზეთი, Arapça: شيركاسيا[2]), Kuzey Kafkasya ve Karadenizin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir bölge ve tarihsel bir ülkedir. Bu Çerkes halkının vatanıdır.

Etiketler