Bugün çok önemli bir gündü.

Halkların Demokratik Partisi - Kadıköy İlçe Teşkilatı - Dayanışma Gecesi - Maltepe Çerkes Derneği Başkanı Murat Özden'in konuşmasından bir kesit.


Bugün Çerkes toplumu için tarihi günlerden birisiydi benim için.  Bugünü not ettim bir kenara, kuruluşundan bu yana en az diğer halklar kadar baskı görmüş ve neticesinde asimilasyonun en bariz işlediği toplumlardan biri olan Çerkeslerin, diğer halklar ile birbirine somut nüfuz edişine gözlerimle şahit oldum. Yani o ki; kişisel düzeyde mutlaka dayanışma içerisinde bulunan arkadaşlarımız vardı, biz onlarla bir masaya oturduğumuzda hep toplumumuzu ya da en azından bir kısmını temsil eden yapı ve kurumların diğer halkların omuz omuza verdiği mücadelelerdeki yoksunluklarını konuşur, dertleşirdik. Bugün, Caferağa Spor Salonunda (Kadıköy/İstanbul) elbette çok fazla görüştüğümüz Çerkes arkadaşlarla gözgöze gelip, mutluluktan ve gururdan gülümsedik. İşte bu gururu bize yaşatan, Maltepe Çerkes Derneği Başkanı sayın Murat Özden idi. Şimdi klavye başında, aklına geleni yazanları unutun, şimdi buna yazılacak şeyleri de unutun. Şimdi sokaklarda bir defa bile olsun göremediğimiz kişileri unutun. Şimdi konuşulanları unutun. Nüfuzumuzu, dayanışmamızı ve kardeşliğimizi konuşun. Türkiye'de Çerkesler de var ve Çerkesler de kendi haklarını, kendi dillerinde isteyecek; şimdi buna odaklanın. Bunu biz istemişiz, bizden başka biri istemiş hiç önemli değil; halkların gelecekleri örgütsel veya kişisel egoların çok üstündedir. Bunu siz isteyin.. bunu her bir yerde, her örgütte, her çalışmada söyleyin. O sahneye kimin çıkıp çıkmadığı hiç önemli değil, o sahnede ne konuşulduğu ve ne mesajı verildiği çok önemli, buyrun bu sahneye siz çıkın ve böyle bir mesajı siz verin. Biz sizin o sahneye çıkmanız için elimizden geleni yapmaya hazırız.

Yaşasın, dayanışmamız!
Yaşasın mücadelemiz

Mücadelemiz halkların omuzlarında yükseliyor!
Mücadelemiz sokaklara dökülüyor..




Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çerkesçe

Translate

Çerkesler

Çerkesya

Çerkesya ya da Çerkezistan (Çerkesçe: Адыгэ Хэку,[1] Rusça: Черке́сия, Gürcüce: ჩერქეზეთი, Arapça: شيركاسيا[2]), Kuzey Kafkasya ve Karadenizin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir bölge ve tarihsel bir ülkedir. Bu Çerkes halkının vatanıdır.

Etiketler