Biz kazanıyoruz!

Bilenlerin, araştıranların, aydınların, gençlerin, halkı için düşünenlerin sesi çıkmaya başladıkça; Türkiye'de devlet milliyetçiliği yapan trans-çerkeslerin mobbing çabaları altüst oluyor. Onların mobbingi altüst oldukça, halklar kazanıyor, Türkiye; Kürdüyle, Çerkesiyle, Rumuyla, Ermenisiyle, Türkiye el ele, kardeşçe bir yaşama bir adım daha ilerliyor. Sevgili dostlar, siz sustukça sizin yerinize konuştular, onlar konuştukça düşmanlık hortladı, nefret hortladı, cinayetler işlendi üstü kapatıldı.. siz konuştukça; Çerkes halkının sesi, Türkiye'nin diğer halkları tarafından karşılık buldu. Susmayın, konuşun ve hatta bağırın. Siz; biz düşman değiliz dedikçe, halkımız kazanıyor! Biz düşman değiliz dedikçe, halklar kazanıyor! Biz düşman değiliz dedikçe, Türkiye kazanıyor. Bize, kendilerinin askeriymişiz gibi tarih yazanlar kaybediyor siz konuştukça! Bize "size kucak açtık" diye kaz gibi yolanların hayalleri başlarına yıkılıyor! Emin olun, siz konuştukça biz kazanıyoruz! Siz konuştukça kazanıyoruz ve 150 yılın suskunluğunu örgütleyerek çığlığa dönüştürme vakti gelmiştir.

Kürtler bizim düşmanımız değil, kardeşimizdir! Aynı acıların eleklerinden süzülerek bugünlere geldik. Bugüne kadar, birbirimizle konuşmamızı engellediler. Bugüne kadar Çerkesler adına Kürtlere, Kürtler adına Çerkeslere hep onlar konuştu. Hiçbir sorunumuz yokken, sanki bir çuval sorunumuz varmış gibi bize, birbirimizi dinlemeyi haram ettiler. Artık onların düşmanlıklar üreterek kurdukları saltanatı başlarına yıkmalıyız. Halklarla diyalog kurmalı, kardeşliği örgütlemeliyiz. Kardeşlik örgütlendikçe, nefret değil dostluk kazanacaktır. Dostluk kazandıkça, faşizm değil özgürlük kazanacaktır. Özgürleştikçe, Türkiye, içindeki tüm halklarıyla, Çerkesleriyle, Kürtleriyle, Türkleriyle, Rum, Ermeni, Arap, Lazlarıyla kazanacaktır. Yaşasın kardeşliğimiz, yaşasın bize dayanışma fırsatı sunan Kongremiz, yaşasın kongremizi meclise taşıyan partimi HDP. Halklar HDP'ye,
Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çerkesçe

Translate

Çerkesler

Çerkesya

Çerkesya ya da Çerkezistan (Çerkesçe: Адыгэ Хэку,[1] Rusça: Черке́сия, Gürcüce: ჩერქეზეთი, Arapça: شيركاسيا[2]), Kuzey Kafkasya ve Karadenizin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir bölge ve tarihsel bir ülkedir. Bu Çerkes halkının vatanıdır.

Etiketler