Çerkesler seçimlerde neyi kazanacak?


Haziran seçimlerinin etkisine girdik, bu etkiye girmemizle birlikte; iktidarın zihniyetinin yıllarca halklara aşıladığı nefret tohumları da filiz vermeye başladı. Kimi tarafta, Türkçü-Turancılar; "Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur" diyerek, gayrı türk tüm toplumlara nefret söylemini doz aşımı yaşarken, kimi tarafta, Türk milliyetçiliğinin neferi olmuş bazı Çerkesler, bölüne-bölüne paramparça olmuş bu ülkenin toprak bütünlüğünün edebiyatını yapıyor. Efendim neymiş? Bu ülkeyi böldürmezlermiş. Geç kaldınız, devlet bu ülkeyi kurulduğu günden bu yana, her gün, her cinayette, her katliamda, her faşist saldırıda defalarca böldü, paramparça etti, herkesi birbirinden uzaklaştırdı, herkesi birbirine küstürdü, düşmanlaştırdı, yuhalattı, demokrasisini zehirledi zaten, siz şimdi hangi sağlam kalmış parçayı böldürmeyeceğinizi haykırıyorsunuz? Oysa bugün paramparça olmuş bu ülkenin tekrar birleşmesi söz konusu, sizler de saman altından gizlice, alçakça; "biz bu ülkeyi birleştirmeyeceğiz!" diye bağırıyorsunuz. Hemde bunu ironik olarak "bu ülkeyi böldürmeyeceğiz" diye bağırarak yapıyorsunuz.

Bu seçimlerde, tüm Türkiye birbirini kazanacak. Türk'ün Kürde, Kürdün Türke.. ve dahası Çerkesin; Ermeniye, Kürde, Laza, Arapa dostluğunu kazanacak. Birbirleri arasında hiçbir düşmanlık gerekçesi olmayan toplumlar, iktidar zihniyetinin kendilerini böldükleri yerden bir daha tutunmaya, bir daha birleşmeye ve bir olmaya başlayacaklar. Hemde hiçbirisi kendisinden fedakarlık yapmayacak. Çerkes, Çerkescesini.. Kürt, Kürtçesini... Ermeni, Ermenicesini... konuşacak ve tüm halklar kendi anadillerinde birbirlerine "kardeşlik, barış, birliktelik" söylemlerini bağıracak. Korkmayın, biz yıllarca; Türk olmayı gönüllü kabul edenler, Türk olmayı reddedenler diye bölünmüş toplumlara; Türk olmadan da kardeş olabileceğimiz bir yarının fırsatını veriyoruz. Biz ülkeyi parça parça bölüp, her parçasından bir zenginlik çalan iktidarı sarsıyoruz! Biz artık biriz! diyoruz. Bölünmüş yürekleri, bölünmüş kardeşliği, bölünmüş adaleti, bölünmüş eşitliği birleştiriyoruz. Özgür, Demokratik, Adil, Eşit bir Türkiye'nin temellerini; Kürt, Çerkes, Türk, Laz, Ermeni, Kadın, LGBTİ olarak hep birlikte atıyoruz. 

Çerkesler bu seçimlerde; Kardeşlik kazanacak. 
Çerkesler bu seçimlerde; Adalet kazanacak
Çerkesler bu seçimlerde; Özgürlük kazanacak
Çerkesler bu seçimlerde; Demokrasi kazanacak.
Çerkesler, Tüm halklarla el ele, kardeşçe bu seçimlerde BARIŞ kazanacak.

Bu kazancı oluşturan dinamiklerden biri olmak mümkün.

Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çerkesçe

Translate

Çerkesler

Çerkesya

Çerkesya ya da Çerkezistan (Çerkesçe: Адыгэ Хэку,[1] Rusça: Черке́сия, Gürcüce: ჩერქეზეთი, Arapça: شيركاسيا[2]), Kuzey Kafkasya ve Karadenizin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir bölge ve tarihsel bir ülkedir. Bu Çerkes halkının vatanıdır.

Etiketler