TC Milliyetçisi Çerkeslerin neredeyse hepsinin ağzının bozuk olması; Bir TESADÜF MÜ?

Hayatımda tesadüflere çok inanmadım, inanmaya niyetim de yok. Bu yüzden dere yataklarında akan suyun, ormanlığa taşıdığı yaşama bir tesadüf olarak bakmadım, o yüzden sevdim o düzeni.. o ağaçların üzerine yuva yapan kuşları, o kuşların ağaçların tohumlarını çok uzaklara taşımalarını.. ekolojist olmam; ekoloji bilimiyle çok haşır neşir olmamla ilgili değil, aksine; akan suyun beslediği ağaçların, üzerinde yuva yapan kuşların, o kuşların o ağaçları daha ilerilere taşımasının bir denge olduğuna inanıyorum. İnanıyorum ki; İnsan sosyolojisinin de içinde tesadüflere yer yok. Bir insanın katil olması, bir insanın hırsız olması, bir insanın yalancı, küfürbaz, ahlaksız, namussuz olması birer tesadüf değil. Konumuz ise, bugün Çerkeslerin kimlik siyasetinin tarihin en üst seviyelerine ulaştığı zamanlarda, devletin öğrettiği içi boş milliyetçilik söylemleriyle toplumda paniğe sebep olmak isteyenlerin hepsinin, kadın bedenini ve yaşamını aşağılayan biçimde evrilmiş küfürbaz dilleri. Sizce bu tesadüf mü? Bence değil. Çünkü sağlıklı bir canlı, kendi dişisini lanetlemez. Sağlıklı bir canlı, kendi dişisini yüceltir. Oysa milliyetçilik, tam anlamıyla sağlıksızlıktır ve milliyetçilik yapan insanlardan tüm sağlıklı tepkiler beklenebilir.

Kendi tarihinin "t"sini bilmezken, milliyetçiliğine kapıldıkları ulusun tüm şovenist milliyetçi tarihine ve o tarihin yalan-gerçek tüm argümanlarına sahip olurlar. Eğitim sistemi tarafından tarumar edilmiş zihin durumları sayesinde, devlet; bu tür kişileri her an militarize olabilecek kıvamda paramiliter şahıslar olarak yedekte tutar ve birgün halklara, özgürlüklere, adalete, eşitliğe karşı militan olarak kullanır. Bunun tarihte bir çok örneği varken, en yakın örnekleri bugün Suriye, Irak veçevre bölgelerde militarize edilmiş kişilerin yaptıklarından zerre kadar etkilenmiyor olması gösterilebilir. Ancak bir kişinin bu derece sapkın olmasını sürekli hale getirmek için, o kişinin tüm insani yönleri minimilize edilmelidir. Kişi hayata sevgi ve dostluk yerine, nefret ve düşmanlıkla bakmaya alıştırılır, böylelikle kişinin temel yaşam felsefesi; nefret ve düşmanlığa endekse olur. İşte tüm bunlar maalesef, belli bir yöne sabit kalmadığı için, bu tür kişiler genellikle; hem mezhepçi, hem erkekçi, hem milliyetçi olabilirler. Bu gruplar birbirinden ayrı değildir, tüm milliyetçilerin aynı zamanda mezhepçi olmaları ve aynı zamanda patriyarkal geleneklere bağlı olmaları tesadüf değildir. Onlar, kendilerini ait hissettikleri tarafta, kendileri olmayan herşeye düşmanlaşmış durumdadırlar. Bu yüzden, milliyetçilerin tartışmalarda sürekli kadına yönelik küfür ve aşağılama biçimleri kullanmaları, diğer dinleri hakaret olarak yöneltmeleri (gavur, hristiyan, kafir vs.) tesadüf değildir.

Sonuç; milliyetçiliğin aptallaştırdığıdır ve bu bir hastalıktır. Bu hastalıktan, doğa adına, çevre adına, kadınlar adına, halklar adına, inançlar adına derhal kurtulmalıyız. Çünkü bu hastalık ölümcüldür, bu hastalık paramiliter güç edinmek adına onları yaratan iktidarların beslediği bir hastalıktır. Bu hastalığa karşı, halklar kadınlarıyla, birbirleriyle ve doğalarıyla barışmalıdır.







Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çerkesçe

Translate

Çerkesler

Çerkesya

Çerkesya ya da Çerkezistan (Çerkesçe: Адыгэ Хэку,[1] Rusça: Черке́сия, Gürcüce: ჩერქეზეთი, Arapça: شيركاسيا[2]), Kuzey Kafkasya ve Karadenizin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir bölge ve tarihsel bir ülkedir. Bu Çerkes halkının vatanıdır.

Etiketler