Halkların Barışı Darbelenemez.

Bu topraklar tarihinde hiç bu kadar radikal bir barış eğilimi gösterdi mi acaba merak ediyorum? Öfkeliyim, sinirliyim, kırgınım; ama umutluyum.

Umut ediyorum ki; tüm savaş çığırtkanlığına, tüm savaş kışkırtıcılığına, linçlere, saldırılara, bombalamalara rağmen istikrarını onuruyla taçlandıran bu barış iradesi, yarın; kendisine karşı kurulan tüm komplolara rağmen tarihte, bu ülkenin sayfalarına kanla yazılmış faşizmi ayaklarının altına alır ve geleceğimizi güzelleştirir.

Umut ederim ki; sivil bir halkın en demokratik hakkı olan bir alana bomba  yerleştiren, bomba yerleştirenleri teşvik eden, toplumun bir kesimini, diğer kesimine düşmanlaştırmak için, gece-gündüz, il-il dolaşarak düşmanlığı körükleyen despotlara rağmen, savaşmamak için dişini sıka sıka barışa tutunan biz' halkların onurlu duruşu kazansın.

Umut ediyorum ki; Tarih, bugün bizlere yapılan saldırıların benzerini, bize saldıran kesimlerin kendilerine bile yaşatmaz.

Biz'ler; temsil edilmeyelim diye koydukları anti demokratik bu barajı aşar mıyız aşmaz mıyız bilmiyorum. Ödediğimiz bedel, verdiğimiz emek, vaadettiğimiz yarın; Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkesiyle, Kadınıyla, Erkeğiyle, İhtiyarıyla, Çocuğuyla, ötekileştirmenin son bulduğu, adaletin ve eşitliğin tohumudur. Vaadettiğimiz yarının bu faşist barajı aşması, bizi engellemek için bu barajı yaratanların çocukları için bile umuttur. Velev ki, biz'ler bu barajı aşamasakta;

İnsanlık Barajını aşamayanların, seçim barajlarına takıldığımız için kaybetmiş mi hissedeceğiz? sanıyorlar? Onlar gerçekten, devletin tüm olanaklarıyla saldırdıkları hareketimizi, faşist bir barajı aşamadı diye terk edeceğimize inanıyorlar mı?

Dost-düşman, hatta dağlar bilsin ki... bizler; sizlerin yıllar önce aramıza attığınız düşmanlığı yerlebir ederek, sizin faşist barajınızı aştık.

Bu aşımı; diasporasından - anavatanına kadar tüm yurdumuzda izlettik.

Sanmayın ki; ipinize bağlayarak havlattığınız itleriniz bu halkı bizden daha çok temsil ediyor. Onlara bu şansı bile vermediniz. Onları tarihlerinden koparttınız, dillerini unutturdunuz, kültürel değerlerini sıfırladınız, rezil bir geleceğin kölesi, faşist bir yönetimin paramiliterleri haline getirdiniz. Onlarda, Çerkeslerin değerlerini temsil edebilecekleri kadar bile bir değer bırakmadınız ki, bugün bizlerin karşınında sizlerin safında Çerkes halkını temsil etsinler.

Şimdi, ipinizden kışkırtarak ağızlarından pislikler akıttığınız o vakalara iyi bakın.

Sizin tüm gücünüze rağmen, bizim barışa olan irademiz kazanıyor

Biz kazanıyoruz,
işte bu yüzden siz çıldırıyorsunuz.
Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çerkesçe

Translate

Çerkesler

Çerkesya

Çerkesya ya da Çerkezistan (Çerkesçe: Адыгэ Хэку,[1] Rusça: Черке́сия, Gürcüce: ჩერქეზეთი, Arapça: شيركاسيا[2]), Kuzey Kafkasya ve Karadenizin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir bölge ve tarihsel bir ülkedir. Bu Çerkes halkının vatanıdır.

Etiketler