Konuşacaksınız, Konuşacaksınız, Konuşacaksınız!


Biz sömürülen her taraftayız ve sömürülen her yerimizde, sömürgecilere karşı birleşmenin arifesindeyiz. Fedakarlık yapmayı öğreniyoruz, fedakarlık yapmayı paylaşıyoruz, fedakar olmaya çalışıyoruz ve emin olun, fedakar olmanın da arifesindeyiz ve eğer birleşebileceksek bunu fedakar olmayı başararak yapacağız. Herkesin biraz fedakar olmasını istiyoruz, zamanınızdan fedakarlık edin, bireysel düşüncelerinizden fedakarlık edin, kişisel yaklaşımlarınızdan fedakarlık edin. Birbirimize aşık olmak zorunda değiliz, birbirimize karşı fedakar olmak zorundayız. Fedakarlığın da beşiğinde, bir öncesinde, bir adım gerisindeyiz ve şuan ki tek arzumuz, çalışmamız, bir sonraki adımımız da fedakar olmaya yönelik. İşte bu yüzden, umudumuz hiç olmadığı kadar yüksek. İşte bu yüzden inanıyoruz. Birbirimize güveniyoruz. Birbirimizi sevmek zorunda değiliz, ama birbirimizi anlamak zorundayız ve anlamak için fedakarlık ediyoruz.

İşte şimdi, sessiz kalma anlayışını içimizden söküp atalım! Ne varsa dökelim ortaya. Biz susamayız, zaten karşımızda konumlanan tüm faşist güçlerin tek arzusu bu değil mi? Sessizliğimiz onların cesareti değil mi? Onların bu aptal cesaretlerini sarsmak için konuşacağız! Olmadı bağıracağız! Hiç sessiz kalmayacağız!  Çözüm bu, aramıza giren sessizlik bloklarını yok ettikçe, hiç görmediğimiz yerlerden bizim gibi düşünen insanlarla tanışacağız. Her nitelik sahibi insan, kavgamızı daha anlamlı kılacak. Korkmayın, çünkü bugün tepki almaktan korktuğunuz toplumun izbe yerlerinden insanlığa ve adiğeliğe faydalı hiçbir nitelik kalmadı. Nitelikli olmak, nicelikli olmaktan daha şereflidir ve bu toplumun insanlığa karşı onurlu tarihi, bugün bizlerin omuzlarına oturmuştur. Biz konuştukça; tarih bu onurlu halkı asla unutmayacaktır.

Tarihimize yakışır bir yarının ipucu veriyorum! Konuşacaksınız! Konuşacaksınız! Konuşacaksınız!

Sessiz kalıp, ortak olmayacaksınız. Konuşacaksınız! Nerede bir ezilen görseniz yanına gidip omuz verecek, onu ezene karşı savaşacaksınız ve bunu konuşacaksınız!
Bu dünyayı kadın mezarlığına çeviren eril zihniyete karşı en önde savaşacaksınız ve bunu konuşacaksınız!

Asla, Asla sessiz kalmayacaksınız!

Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çerkesçe

Translate

Çerkesler

Çerkesya

Çerkesya ya da Çerkezistan (Çerkesçe: Адыгэ Хэку,[1] Rusça: Черке́сия, Gürcüce: ჩერქეზეთი, Arapça: شيركاسيا[2]), Kuzey Kafkasya ve Karadenizin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir bölge ve tarihsel bir ülkedir. Bu Çerkes halkının vatanıdır.

Etiketler