T'Zey Hali'Z ve anti siyaset sarmalı

Kendi çevrelerini aptal yerine mi koyuyorlar, yoksa kendileri aptal yerine konulmuş ve tutmuş mayalar mı bilemiyorum ama; ortada "zeka kıtlığı" çeken, ağzından çıkanı duymayan, klavyeden ne yazdığını bilmeyenlerin döndürdüğü bir sarmal var. Hele hele; son olarak.. bizim temsiliyet noktalarında kimliğimizi öne çıkararak  yürüttüğümüz faaliyetlere sözde "saygı" çerçevesinde yaklaşıp, ancak bunlarda etnik kimliğimizin varlığından "rahatsız" olduğunu ve bu durumun toplumu bir uçuruma sürüklediğini bağırarak, bazı grupları ve elbette beni, benimle olanları açıkça, alenen hedef göstererek ve bize karşı 90lar da gayet kullanışlı bir yöntem olan "çamur at, izi kalsın" politikası üreterek döndürdükleri sarmal çok enteresan. Afedersiniz yaşı kemale ermiş bir adamın, adımı da açıkça belirttiği bir liste de "belli ulusalcı parti" yaftalamasıyla, sözüm o'na ki; ağzından besmele eksik olmayan, facebook'taki her görselinden anlaşılacağı üzere eli kur'an'dan ayrılmayan bu adamın, tanımadığı (ki aşikar) insanlar hakkında, sırf göbekten bağlı olduğu hırsızlar iktidarının politikalarına uyuşmadıkları için sarf ettiği bu sözler; tarihe düşülsün. Düşülmeli de. Bunların unutulmasına asla müsaade edilmemeli. Bu sarmalın yürütücüleriyle ve fanatikleriyle herhangi bir polemiğin parçası olmayacağım, zaten görünen o ki; bu dengesiz savrulmaları ve tutumları kendilerini geleceksizleştiren en büyük şey. Küf gibi düşünün, bir müddet kokakcaklar, sonra yok olacaklar. Onlar yanlarında yok etmek istediklerine bu küfü bulaştırmak için bugün bu kadar çılgın, bugün bu kadar ateşli ve göz göre göre yalanın bini bir paraymışçasına konuşuyorlar. Halkımızın hafızasıyla alay edercesine, belleğimizi aptal yerine koyarcasına ve yarın su yüzüne çıkacaklarının bile hesabını yapmaktan aciz, beceriksiz ve zavallı bu tutumları, üstünde küflendikleri şeyin artık ne kadar azaldığının en açık delili.

Biz bu küfün, bu çıldırışını T'Zey Hali'Z olarak adlandıralım ve bu sarmalı o metaforla bütünleyerek bu zavallıların bugün yalanlarıyla, iftiralarıyla, kokularıyla sarf ettikleri bu kirli emeği, gelecekte böyle hatırlanmak üzere taçlandıralım. Bunca emeği karşılıksız bırakmak, emeğe olan saygımızın bir gereği olmalı. Neyse, Bu T'Zey Hali'Z metaforu içinde küflenmiş bileşke olan grupların bugün sarf ettikleri sözcükleri inceleyelim.

Kürt Özgürlük Hareketinin açtığı havuzda, sözüm ona Lejen Xase'yi kurup bugün bir algı yaratmak adına HDP'yi, PKK ile yan yana, iç içe, birebir anan kişilerin (*-Dipnota bakın) Bu çalıştaya davet ettikleri isimleri inceleyelim. Çalıştayın Sonuç Bildirgesini, kimlere ulaştırdıklarını ve kimlerin kendilerine nasıl cevaplar verdiklerini de hatırlamaya çalışalım. 

ve devamı olarak devletin Kürtlere TRT üzerinden verdiği yayın hakkını, örnek gösterip neler organize edildiğini, kimin açtıkları alanlar içinde çırpındıklarını hatırlayalım

Caferağa Spor salonunda kimin ne konuştuğunu hatırlayalım

sonra yüce Allah'ın insana bahşettiği zekanın da bir parça  yardımıyla,

ÇHİ, ÇDH, Çerfed, İÇD, ÇDP ve bunların etkin isimlerini yan yana getirip, bugüne kadar neler yaptıklarını gözden geçirelim.  Şimdi sırasıyla, tüm bu yapıların birbiriyle nasıl bir bağlantısı var, organik mi değil mi? diye düşünelim. Bilemiyorum, göbekten bağlandıkları bu kadar günyüzündeyken bunu da inkar edecek kadar zavallılaştılar mı ama, yapabilirler. Sonuçta, yaptıkları şeyler, yapacakları şeylerin teminatıdır değil mi?

Sonra, sözüm ona kurdukları partinin başındaki Ç'ye en çok da Çerke'Z'i yakıştıranlara da demişler mi siyasetle Çerkesliği yan yana koymayalım diye? Daha hazirandan çok geçmedi değil mi? Lejen Xase, ÇHİ talepleri, 21 eylemleri, Bildirgenin meclise gelimi, caferağa vakası, çdp propaganları hiç siyasal değildi, değil mi? Evet, evet.. biliyorum; zira o hareketlerin içinde "kardeşlik" "eşitlik" gibi kelimeler yoktu doğrudur.

Çerkeslerin siyasal faaliyetlerini yürütmeyi bir tek siz mi, sizin kendi varlığını dahi inkar eden hareketleriniz mi yürütmeye yetkili?

Siyaset yapmayalım diyorsunuz, siyaset yapıyorsunuz.
Küfür ediyorsunuz, etmedim diyorsunuz
tanımadığınız insanlar hakkında, tutarsız yalanlar atıyorsunuz
tükürüp, tükürüp yalıyorsunuz
size biz alıştık.. siz 1-2 yıllık küflersiniz, neleri tükürüp tükürüp yaladınız herşeyi biliyoruz da, bu halk size nasıl alışacak siz onun yollarını arayın.

T'Zey Hali'Z ve bu metaforun müdavimleri olarak gençliğe gösterilecek kıymetli deliller olmayı başardınız. İşte gençlere sizleri gösterip; böyle olmayalım diye siyasetin en onurlusunu yapmaya devam da edeceğiz.

Kardeşliği, Barışı, Eşitliği, Özgürlüğü savunmaktan
ve adımızı haykırmaktan bir adım geri durmayacağız.
Sizin artık benliği kaybetmiş dengesizleşmeniz de, çok normal
heyecan yapmayın, suratınıza tükürülmeye alışık insanlarsınız. Daha da alışacaksınız. Tükürdüğünüzü yalamanın uzmanı olmuşsunuz, doktorasını yapacaksınız.

Madem Çerkeslikle siyaset yapmayı yanlış buluyorsunuz, eleştiriyorsunuz. Eğer bir daha yaparsanız namertsiniz. Biz doğru buluyoruz, yapmaya devam edeceğiz.


Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çerkesçe

Translate

Çerkesler

Çerkesya

Çerkesya ya da Çerkezistan (Çerkesçe: Адыгэ Хэку,[1] Rusça: Черке́сия, Gürcüce: ჩერქეზეთი, Arapça: شيركاسيا[2]), Kuzey Kafkasya ve Karadenizin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir bölge ve tarihsel bir ülkedir. Bu Çerkes halkının vatanıdır.

Etiketler