ÇDP'nin kışı hiç bitmeyecek...


Size ilginç bir şey söyleyeyim ÇDP'nin öyle bir Ç'si var ki dillere destan...  Camiamızın içine girdikçe Çerkese dönüşen bir Çoğulculuk Ç'si... hoş ya hu; Çerkeslik de sovyet imalathanesine göre çoğulcu bir kimlik... kimisi diyor ki tüm Kuzey Kafkasyalılar Çerkestir, öteki çıkıp edep ya hu! tüm Kafkasyalılar Çerkestir diyor. Ortadoğu'da herkese Arap dermişiz gibi, Türkiye'de herkese Türk dermişiz gibi düşünün. Velhasıl ÇDP aslında bundan da pek nasip almış değil, çünkü bildirilerinde "Çerkes Ulusunun" diye saçma sapan bir tabir vardır. Ben size uzun uzun anlatıp canınızı da sıkmayayım, Google'da "Ulus nedir" yazarsanız size Vikipedi'den şöyle bir kaynak sunar Google  "siyasal olarak örgütlenmiş biçimde ve belli bir toprak üzerinde bir arada yaşayan, ekonomik yaşam, dil, tarih, ruhsal yapı ve kültürel özellikler yönünden ortaklık gösteren en geniş insan topluluğu." Yani Sovyet imalathanesinde üretilmiş Çerkeslik gibi farklı diller, ekonomik yaşamlar, ruhsal yapılar taşımayan Abhazlar, Osetler, Çeçenler vs. ne bileyim demek bu partinin Ç'sinden nasibini alamıyorlar.

Bu arada benim için Çerkes=Adiğe olmasını kabul etmeyenleriniz muhakkak var, herşeye rağmen bildikleriyle ölmek isteyenlere sonsuzca saygım da var ama ÇDP'nin bildirilerinin neredeyse tamamında Çerkeslerden bir ulus olarak bahsettiği için yazmak gereği hissettiğimi bilmeniz lazım.  Yani Çerkesler eğer bir ulussa bunun teknik olarak içinde başka kafkas halkları yok, değilse de ÇDP neden her bildirisine Çerkes Ulusu diye başlıyor?

Neyse bize ne!

Partinin içinde dönen kulislerden dışarıya yansıtılan kadar anladığımız ÇDP referandumda tarafsız kalacak. Hem bu kararsız kalma kararını kendi içlerinde bir mini referandum ile %45 Hayır, %40 Kararsız %15 Evet isteyen yönetimle almış. Kararsızları eşit oranda dağıtırsak dahi %65 Hayır, %35 Evet çıkıyor halbuki ama yine de tarafsız kalmayı tercih etmişler. Biz eli kalem tutan Çerkeslere, içimize girdikçe Ç'si Çerkesleşen bu partinin kararını didiklemek düşer.

Düne kadar cümle Çerkeslere "Parti sizin partiniz" dendi.

Öyle ki bende Çerkesim... madem bu partiyi bana itelediniz, madem parti başkanı dahil neredeyse her organı inatla ÇDP'nin Ç'sini Çerkesleştiriyor; o halde bana hesap vereceksiniz!

Uçak krizi vakasında bu hadiseden topyekün en çok etkilenen halk Çerkesler olmuşken ve özellikle daha sonra bugün yine iktidar olan ilgili partinin o zaman ki gelişen hadisede kabahatini kabul ettikten sonra..
Türkiye bu kritik süreçten geçerken, yeni kapıda bağıra çağıra faşist bir ittifak kurulup bu ittifakla demokrasinin zerresi bile bırakılmazken, ohal ilan edilip yüzbinlerce yurttaş görevlerinden ihraç edilir, milyonlarca yurttaşın hayat düzeni değişirken.. Devletin kendi eliyle büyütüp beslediği karga Boğazda baba oğul 2 Çerkesi katlederken, ekonominin ağır yükü bu ülkedeki tüm yurttaşlar gibi Çerkeslerin de omuzlarını zorlarken.. Yayın akışı içinde Çerkeslere özel program veren bir Televizyon kanalı dahil bir çok televizyon ve gazete kapatılırken, eşyalarına el konulurken... Partiyi kuran heyetin zamanında hazırladığı çalıştay raporunu olumlu alan ve o rapor doğrultusunda meclise önergeler veren milletvekilleri bugün topluma yönelik marjinalize edilirken...

Çerkesler için hangi hayırlı taraftarlığı yaptınız ki, bugün Türkiyeli Çerkeslerin de kaderini belirleyecek belki cumhuriyetin en kritik aşamalarından biri olan bu referandum için hayırlı bir taraf seçesiniz?

Sağınıza solunuza ilişip paçanızdan düşmeyen kızıl sakallıya bıraksanız bütün partinizden daha çok iş yapardı şimdiye kadar.. Lakin siz kendi içinizde bir bütün olamadığınız gibi, olası tabanınızın aklını allak bullak ettiniz.


Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çerkesçe

Translate

Çerkesler

Çerkesya

Çerkesya ya da Çerkezistan (Çerkesçe: Адыгэ Хэку,[1] Rusça: Черке́сия, Gürcüce: ჩერქეზეთი, Arapça: شيركاسيا[2]), Kuzey Kafkasya ve Karadenizin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir bölge ve tarihsel bir ülkedir. Bu Çerkes halkının vatanıdır.

Etiketler