Fatih midir ne zibildir!

Çerkeslerin üzerinden at mı koşturacaksınız?

Türkiye'de milliyetçi sağın en popüler gündem oluşturma biçimidir vatandaşların kendilerinden olmayan bir bölümünü ötekileştirip bir nefret furyası yaratmak. Hayatımız boyuncada bunun çeşit çeşit örneklerini gördük, duyduk, okuduk, yaşadık.
Bu ülkede adına, diline, kültürüne, talebine hakaret edilmeyen bir halk bırakmadılar bugüne kadar. Böylece kendi küçük dünyalarının popüleri olurken, insanlığın yüz karası olmak umurlarında bile olmadı.
İnsanlar uzayı araştırırken bunlar hala kapı komşularının dilini, rengini, hakkını, talebini gözetip çağımızda hayvanın kendi türüne yapmadığı düşmanlığı körüklüyorlardı.
İnsanlar uzaya uydu yollarken bunlar hakkını arayan insanları sözde kendilerinin olan bu ülkeden kovmaya çalışıyorlardı.
İnsanlar uzayda maden arıyor ve  bunlar haklı taleplerini demokratik yollarla arayan insanları hedef olarak nefret tohumları serpmeye devam ediyorlar.
Çağımız; bilim ve teknoloji çağı, dünya giderek küçüldü.. sınırlar önemsizleşti; ülkelerdeki zenginlik kavramı; halkın refah seviyesiyle ölçülür oldu. Sadece insanlar değil, insanla dünyasını paylaşan  köpekler kediyle, kediler fareyle, fareler börtü böcekle kardeş oldular; bu dangalaklar hiçbir şeyden nasibini almadan, orta çağdan kalma milliyetçilikleriyle yaşamayı marifet sanıyorlar.
Tabii bu dışarıdan masumane bakınca, en temiz gözüken şey..
Kirli olan ne biliyor musunuz? Kirli olan şey; insanların birbirine olan bu düşmanlıklarıyla prim yaptıkları için ortaya durmadan nefret dilini kusan; siyasetçiler, politikacılar, gazeteci kılıklı parazit insanlar.
Farzı misal; daha dün üniversiteler önünde başörtülü okula alınmadıkları için demokratik bir eylem yapan kadınlara fahişe demekten utanmayan, nefret ve ötekileştirme dilini basbaya ortaya kusan bir parazit, geçtiğimiz gün bir televizyon programında en demokratik yollarla haklarını talep eden Çerkeslere yönelik bu ülke tapulu malı gibi, beğenmeyen gitsin diye bir cümle sarfetmiştir.
Üstelik bu medya kanallarında bu sıralar Çerkeslere yönelik aşağılayıcı olan ilk durum değildir. Düzenli periyotlarla Çerkes halkının sinir uçlarına dokunmaktadırlar. Çerkes halkının en kutsal varlıklarından biri olan Çerkes kadınına hakaret edilen dizi bölümünün yankıları dinmeden yine televizyonlarda yine tekrar ve açıkça Çerkes halkı hedefe konarak başka türlü aşağılamalar yapılmaktadır. Hiç kimse Çerkeslere başka adres gösterecek kadar bu ülkenin Çerkeslerden fazla sahibi değildir. Milliyetçi sağın Çerkeslere yönelik bu ayrıştırıcı ve bölücü tutumu sadece bugünün meselesi de değildir Çünkü bu ülkede milliyetçi sağın cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana için için yanan bir Çerkes düşmanlığı vardır. Bunların eseridir ki; cumhuriyetin ilk iç sürgünü Çerkeslere yapılmış, ilk kapatılan sivil toplum kurumları Çerkes kurumları olmuştur. Ethem Pşevu olayı ile ilk sindirilmeye çalışılan halkta Çerkesler olmuştur. Sebebine gelince araştırılmalıdır ancak Çerkes toplumu kendi kültüründen gelen ve yüzyıllardır bünyesinde sindirdiği demokratik toplum olma eğilimiyle; demokrasi düşmanları için bu ülkede her zaman kabus olmuştur ve etmeye de devam edecektir.
Çerkesler tüm haklarını ve hiç ara vermeksizin demokratik yollarla talep etmeye devam edecek ve kendi renkleriyle; sanat, siyaset ve ekonomi alanına  girmeye devam edecektir. Çerkesler üzerinden at koşturanlar; atı Çerkeslerden daha iyi koşturabileceklerine inana dursunlar ve kendi zihniyetlerine uygun biçimde kitlelerinin nefret duygularını istedikleri kadar kırbaçlasınlar. Ancak unutmasınlar ki; onların kırbaçla koşturdukları at bin yıllardır Çerkeslerin kardeşi olup koşan atların her zaman tozunu yutmaya mahkum olacaktır.
Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çerkesçe

Translate

Çerkesler

Çerkesya

Çerkesya ya da Çerkezistan (Çerkesçe: Адыгэ Хэку,[1] Rusça: Черке́сия, Gürcüce: ჩერქეზეთი, Arapça: شيركاسيا[2]), Kuzey Kafkasya ve Karadenizin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir bölge ve tarihsel bir ülkedir. Bu Çerkes halkının vatanıdır.

Etiketler