Çerkesmetreleriniz Almastı'yı mı ölçüyor?



Almastı isminde, ismini, cismini, manifestosunu da; ilgisiz-alakasız bir Çerkes sanal topluluğunda kendisine nefret saçılırken öğrendiğim bir kadın hareketi var.. Günlerdir sosyal medyada cadı avına çıkılıp; sadece kendisini Almastı ilan edenlere de değil ve hatta sadece Almastı’yı destekleyenlere bile değil; Almastı’ya karşı nefret hissetmeyenlere, nefretlerini kusmayanlara yönelikte bir cadı avına çıkılıp içinde ismimde olan bir listeyle sözüm ona bazı beyler-paşalar bizi Çerkeslikten aforoz edecekler.


Lafın kısası yine nereden ve ne hakla ellerinde olduğunu bilmedikleri Çerkesmetreleri ile soytarılık peşindeler.


Kendimi tutayım tutayım diyerek ve işin açıkçası bu nefret abidelerini çokta tınmayarak geldiğim şu günlerde, haliyle içinde ismiminde geçtiği bir liste yüzünden yine sanal kabadayıların sanal zorbalıklarına uğruyorum. 


Ben uğrarım sorun değil…


Çünkü Çerkesler içinde Çerkesliğin ismi hariç hiçbir nasibini alamamış olmasına rağmen atasından soy çalarak Çerkes olmuş ve dahası işte bu zahmetsiz, emeksiz, direnişsiz, mücadelesiz elde ettikleri Çerkesliğinden başka hiçbir övünecek yanı olmayan, olmamış karaktersiz kimseler benim Almastı ile tanıdığım kişiler değil. Yine bu kişilerin bırakın Almastı Çerkes Kadın Hareketini anlamayı, Çerkesliğin Türk-İslamcılık dışındaki varlığıyla ilgili zerre-i miskal bilgileri yok ve onların korumaya çalıştığı kendi içi boş, bilgisiz, beceriksiz, absürt egolarından başkası değil.  Bu kişi kimseleri; farklılık düşmanı. Farklılığın ne olduğunun bile bir anlamı yok!


Zaten özellikle yukarıda anlattığım kimselerin benim için hiçbir değeri yok. Yıllarca düşmanlıklarına uğradım, yıllarca nefretlerini okudum bu kişilerin. 


Ancak benimle aynı fikirde yada değil; ancak genç bazı arkadaşlarında hedef kitlesine konulması, sanal zorbalığa uğruyor olması gerçekten beni üzen en büyük şeylerden birisi. Bu gençlerin Çerkeslik alanı içerisinde bulundurulması ve toplumsal dinamiğimize kazandırılması gerekiyorken; işte yukarıda bahsettiğim bu sanal kabadayıların yaptıkları ve ilginç bir yobazlık ile bu sanal kabadayıların zorbalıklarına toplumun sessiz kalıyor olması onları giderek Çerkesliğin dışına itiyor. 


Söz konusu Almastı’ya gelirsek…


Almastı’nın anlattığı bir çok şeyi bu dünyada yaşayan, bu coğrafyada bulunan ortalama zeka birisi olarak tek tek savunabilirim. Ama ne gerek var? Çünkü onlar kendini savunacaklar. Haklı eleştiriler ile gelişecek, giderek toplum ile aynı dili konuşmaya başlayarak savundukları ne varsa toplumun anlayacağı dille zaten topluma anlatacaklar. Giderek değişen sadece köylerimiz, şehirlerimiz, evlerimiz, kıyafetlerimiz, telefonlarımız değil. Bunu hepimiz görüyoruz ancak azımız anlıyoruz. Ancak değişen sadece Çerkeslikte değil; dünya değişiyor. Değişen bu dünyada hem kolaylıklar hem zorluklar, hem iyilikler hem kötülükler var. İyi olanı tutup kötü olanla mücadele etmesi gereken biz değiliz sadece. Kendi ailemize bakarak, kendi komşumuza, köyümüze, şehrimize bakarak bunu görebilecekken; şimdi asla sahip olmadığımız maziye bakarak birbirimize nefret mi kusuyoruz?

Kimden neyi saklıyoruz? En önemlisi de niye saklıyoruz!?



Bugüne kadar babasının soyundan çalarak elde ettikleri hariç hiçbir Çerkesliği olmayan, mücadelesi bulunmayan, vizyonsuzların fitnesiyle-fesatıyla; nefret makinesine dönüşerek farklılıkları ezmeye çalışan; elleri kirli, dilleri kirli, zihinleri ve yürekleri kirlilerin gençleri Çerkesliğin dışına öteleyen tutumuyla mı savunacaksınız xabzeyi?


Bütün gün kendinizi izleyin, ailenizi izleyin, şehrinizi izleyin; savunduğunuz xabzenin neresinde duruyorsunuz Allah aşkına?


Siz kendinizin bile nasıl değiştiğinin farkında değilken, toplumun nasıl değiştiğini göremiyorken; bu değişimi tartışacak kadar yürekli olamıyorken; neye karşısınız?


Sizin yaptığınız Almastı’yı eleştirmek mi? Yoksa linç etmek isteyip - edemeyip; küfür etmek mi?


Sizde ellerinizi, dillerinizi, zihniyetinizi, ve yüreğinizi kirletmekten korkmuyorsanız, sizde, sizin xabzenizde, çerkesliğinizde kirlenmiş demek benim için.


Bu kadar pisliğin içinde, pisliğe karşı çıkmak; bu yüzden bir adı bir listede bulunmak bana şahsen gurur veriyor.





 

Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çerkesçe

Translate

Çerkesler

Çerkesya

Çerkesya ya da Çerkezistan (Çerkesçe: Адыгэ Хэку,[1] Rusça: Черке́сия, Gürcüce: ჩერქეზეთი, Arapça: شيركاسيا[2]), Kuzey Kafkasya ve Karadenizin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir bölge ve tarihsel bir ülkedir. Bu Çerkes halkının vatanıdır.

Etiketler