Bu seçimler Çerkesler için bir Milat mıydı?

 

Türkiye'nin kutuplaşmış aktörlerinin (sağlı-sollu) seçimde birbirlerini hedefe koyarak ortaya çıkardıkları performans bir Çerkes olarak ancak midemi bulandırdı. Beterlerin içinden az beteri olduğuna kanaat getirilmiş (ki bana göre hiç öyle olmamıştı) bir aday etrafında "Hak, Hukuk, Adalet" söylemiyle bir araya gelmiş ülkemin ılık solu ve hatta kendisi kazanamayacağı için "belki kazandırabilirsem" mottosuyla bu ılık solun adayını destekleyen ülkemin "sıcak solu" kaybetme sersemliğini bir kenara atmış ve kaybetmenin onurlu tarihini kendilerini temizleyecek argümanlar ile yazmaya koyulmuştur. Devletin bütün olanaklarını arkasına alan gibi sihirli sözcükler ile nasıl destansı kaybettiklerini anlatmanın binbir yolunu arıyorlardır. Hatta bir kesim taraftarları da pusuda; kaybettikleri için teşekkür etmeye hazır kıta bekliyor da olabilir. 

Fakat olay öyle ya; şimdi ben kaybettiği için teşekkür edeceğim 2 kişiye...

Seçimlerde Kayseri'den bağımsız Milletvekili adayı olarak kaybettiğiniz için teşekkürler Mutlu Akkaya! 

Çerkeslerin siyasette temsil edilmediğini, temsil edilebilmek için sadece Çerkes doğmanın yetmeyeceğini; Çerkes olmanın ve Çerkes kalmanın mücadelesini vermenin farkındalığını oluşturdun. Sadece Çerkes doğmuş olsaydın belki kazanabilirdin. Sadece Çerkes doğduğu için seçime katılan ve seçimler kazanan birçok kişi var. Fakat hiçbiri Çerkes olamadı ve Çerkes kalamadı. Ancak sadece Çerkes doğmuş olmayı seçmedin, Çerkes olmayı ve Çerkes kalmayı seçtin ve bu yüzden kaybettin. Bunu bize tarafsız bir kişilik olarak gösterdin. Bunu görmek isteyen herkese gösterdin ve  bu senin Çerkes olarak, Çerkes kalarak seçime girerek kaybetmenle izleyen herkesin gözünde mıhlandı. Bunu anlatabilmek için kaybetmen gerekiyordu. Zaten böyle bir ülkede, böyle bir halkı temsil etmeye aday olmanın gereğiydi kaybetmek ve dolayısıyla  kaybetmene şaşırmadım, eminim ki sende şaşırmadın, 2015'de olsa yine kaybedecektin, 2011'de olsa yine kaybedecektin... Çünkü kazanmaya giden yollar kaybetmekten geçmektedir. 

Sen şimdi bir kazanma hayalisin! 

Belki kendinin tekrar kazanma hayalisin belki bir gencin kazanma hayali ve en önemlisi doğru kurulmuş bir kazanma hayalisin Çerkesler için. Kaybederek bize böyle bir hayal kazandırdığın için teşekkürler Mutlu Akkaya! 

Seçimlerde Ankara'dan Yeşil  Sol Partinin Milletvekili adayı olarak kaybettiğiniz için teşekkürler Metin Kılıç!

Çerkesleri yıllarca hiçbir derdi ve talebi yokmuş gibi gösteren ve halklar ile aralarına duvarlar ören zihniyeti kendi enkazı altında bıraktın! Çerkeslerin talepleri bugün dernekleri aştı, şehirleri aştı; sokaklara doldu ve halklar ile buluştu. Çerkeslerin talepleri halkların yüreklerine mıhlandı ve halkların yüreklerinde büyüyor. Sayende kardeşlik sofrasında Çerkeslik adı, Çerkeslik sofrasında kardeşlik kavgası büyüyor. Bir yol açıldı, o yolu arayan buluyor. Çerkeslere halkları, halklara Çerkesleri kazandırdığın için, taleplerimizi tohumlara çevirip ormanlara yaydığın için Teşekkürler Metin Kılıç.

Bu seçimleri kim kaybetti bilmiyorum ama bu seçimleri Çerkesler kazandı! 


Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çerkesçe

Translate

Çerkesler

Çerkesya

Çerkesya ya da Çerkezistan (Çerkesçe: Адыгэ Хэку,[1] Rusça: Черке́сия, Gürcüce: ჩერქეზეთი, Arapça: شيركاسيا[2]), Kuzey Kafkasya ve Karadenizin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir bölge ve tarihsel bir ülkedir. Bu Çerkes halkının vatanıdır.

Etiketler