Devletin Fransızlaştıkları! -> VAN




2011 yılında Van'da gerçekleşen deprem hala tüm canlılığı ile hafızalarımızda oysa, üstelik canlılığını ilk günki kadar diri tutan bir de devlet politikası var başımız da. Yurtdışındaki afetlerde dahi hızır yardımını gönderen Türkiye, kendi sınırları içerisinde gerçekleşen bu büyük afette, gözümüzün içine baka baka sınıfta kalmıştır artık. Devlet, kendi vatandaşlarına fransızlık yaparken, Türkiye'nin vicdani tablosunu diğer ülkeler de gerçekleşen çeşitli afetler deki hızır hareketleriyle çizmeye çalışıyor. İç ve Dış durumları birbirine çelişen her yapı gibi; Türkiye hepimize samimiyetsizlikler ülkesi olarak kendini öğretiyor.

Fazla söze göre yok!

Van'da 2011 yılında gerçekleşen deprem de;

_______________________________________________
Ölü ve Yaralı Durumu
Hayatını kaybeden Vatandaşımız 644
Yaralanan Vatandaşımız 1.966
Enkazdan sağ kurtulan vatandaşımız 252

(A.F.A.D. resmi istatistikleri)

_______________________________________________

Yapısal hasarlar

28 Ekim günü sabah saatlerinde AFAD'dan yapılan açıklamada; Van ili Merkez ilçesi, köyleri ve Erciş ilçesi merkez mahallelerinde TSİ 09:30 itibariyle 10.621 binanın incelendiği; 5739 binanın hasarlı ve oturulmaz, 4882 binanın hasarlı ancak oturulabilir olduğu ve tespit çalışmalarına devam edildiği belirtildi. Deprem nedeniyle toplam 2262 bina yıkıldı.
_______________________________________________

Yeni olan şu; Depremin ocaksızlaştırdıkları, yaşadıkları konteynır kentinde de çok görüldü. Boşaltmaları istendi oraları, ancak gidecek bir yeri olmayan herkes gibi onlar da bir yere gidemediler oradan. Sonra elektriklerini kestiler; yılıp gitsinler diye.. insanlar, gidip açlıktan öleceklerine, orada kalıp açlıktan ölmeyi; toplumsal vicdanımızı sorgulamamız için tercih ettiler. Bugün oradalar, Orada bayrak var ancak devlet yok... Orada devlet, insanlara fransız kalıyor biraz! Kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyenler, herkesi kendileri kadar varlıklı sanıp; gidecek evi olmayan insanlara bakarak;

"ALTTA KALANIN CANI ÇIKSIN" dercesine duyarsız kalıyor. Merak ediyoruz..

Van hangi devletin bir ilidir.
 Vergiler neden toplanır?
Devlet sadece asker ve polis midir?
Komşusu aç ike tok yatan, kimden değildir?

Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çerkesçe

Translate

Çerkesler

Çerkesya

Çerkesya ya da Çerkezistan (Çerkesçe: Адыгэ Хэку,[1] Rusça: Черке́сия, Gürcüce: ჩერქეზეთი, Arapça: شيركاسيا[2]), Kuzey Kafkasya ve Karadenizin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir bölge ve tarihsel bir ülkedir. Bu Çerkes halkının vatanıdır.

Etiketler