Sosyalizminde "Tu-kaka Çerkes" sendromu.


Bizler bir halkı topyekün olarak sadece ve sadece "kendi kaderini tayin etme hakkı" ile anarız. Hele ki omuzları, omuzlarımız yanında yükselen bir yapılarıyla iken, omuzumuzu omuzlarına dayamamak bizde "xaynape"tır.

Şahsım adına bu topraklardaki Sol hareketlerin içinde hep bir sıkıntı olduğunu düşünüyordum. Yalnız şunu da unutmamak gerekir ki; var olduğunu düşündüğüm sıkıntıdan dolayı devrimci tarihin hiçbir öznesine değil yıkıcı, geliştirici bir eleştiri bile getirmeden; geleceğin dünyasını o öznellerle beslenmiş yoldaş zihniyetler ile birlikte ellerimizle kuracağımız günün mücadelesini vermek isterim.

Ben tahakküm aygıtının, organlarının, yandaşlarının
Kapitalizmin, Burjuvazinin ve de Emperyalizmin tam istediği kıvamda olduğumuzu ne yazık ki görüyorum.. Efendim, Çerkes nüfusu 3 milyon imiş, 149 yıldır buralarda imiş, devletle organize bilmem neyler yaşamışlar imiş, ermeni katliamını bile çerkesler yapsın hadi, etmişler imiş..
(Kürd kardeşlerimin affına sığınarak, kesinlikle algısal veriyorum.) Şimdi sen 149 yıllık resmi istatistik ve tarihlere dayalı sığ bilginle nüfusunun 3 milyon olduğunu söylediğin bir halka o dille, bu dille ya da bir şekilde "Tu-KAKA" diyeceksin öyle mi? Kusura bakma da, senin bu istatistiğinin öbür ucu; 1048 yılında sözde pasin ovasında sözde bizans ordularını büyük bir mağlubiyete uğratarak Anadolu'da kalıcı Türk varlığının sebebi ya da başlangıcına imza atan İbrahim Yinal'dan sonra tam tamına 965 sene geçti.. sen 965 yıllık birlikte kalım ile 149 yıllık birlikte kalımın şartlarını birbiriyle kıyaslarken ya da hep burada bulunan coğrafyanın yerli halkı olan Kürdler ile, buraya bir dizi savaşlar sonrasında, soykırım yaşayarak sürgünle gelen bir halkı birbirleri ve son 80-100 yıllık tarihleriyle değerlendirirken.. acaba nerede haksızlık yapmış olabilirim diye düşünmüyorsan, eğer ideolojin resmi tarihin palavralarını referans alıp, bir halkı yapmadıklarıyla sığ, başka bir halkı yaptıklarıyla derin imgelere taşıyorsa.. ben iyi ki de sosyalist kalmakla yetinmemişim demektir. Ama itiraf edeyim; böyle sığ bakabilen, resmi tarihi tek kaynakla referans almayan, kıyaslamalarla istatistiklerinde daha bilimsel ve adil davrana bilen bir çok sosyalist dostuma da ayıp ettim be dostum..

şimdi senin tüm referanslarını doğru kabul etsek dahi!
Çerkeslerin okul açmayı talep etmek, Çıkan bir yasaya görüş bildirmek, Faşizmle mücadele için farklı örgütlenmelerde olmak hakları yok mu? Velev ki, yaşayan 3(!) milyon Çerkesin 2 milyon 900 bini türk ırkçılığı ve Kürd düşmanlığı yapıyor; Sosyalizmin neresinde, böyle bir durumda egemen olmayan bir halka karşı yaptırımlar hoş karşılanıyor. Ayrıca, sosyalizm sadece bir ulus hareketi midir, ulusların tek ulus üstünden yaptıkları sosyalist mücadeleye ne diyor haberin de vardır eminim.

Ben bir Çerkesim, 26 yaşımdayım, reyhanlı'da doğdum... yenişehir mahallesinde büyüdüm..! Benim babam Aleppo'da doğdu, dedem reyhanlı'ya geldiğinde amik bataklığına sırtında toprak taşıyarak doldurduğu bir yere ev yaparak yerleşti. Hayatı boyunca çalıştı, dedem hiç Türkçe bilmemekle birlikte, babam da Türkçe'yi Türkiye'de asker de öğrendi. Hiçbir zaman Kürd düşmanı, Türk ırkçısı olmadılar.. oradakilerin bağzıları kapitalist, bağzıları da proleterdir. Aynı Kürdlerin içindeki burjuvalar ile emekçiler gibi.. aradaki uçurumlar gibi uçurumlar da vardır.. DÇH'de Emek konusunda tüm yeryüzündeki mücadeleleri mücadelesi gören, Kimlik konusunda Çerkes kimliğini söyleyip, ezilmiş olan tüm halklarla kardeşlik söylemiyle dayanışıp bu halkında kendi adına konuşma inisiyatifi kullanmaya çalışan bir yapıdır. Bunu yapıp  yapamayacağı da kendi işidir, ancak siz böyle baştan eşeği çayıra salan sosyal faşistler yüzünden, Çerkes halkının içindeki gericiler Sosyalist Çerkeslere sizin bu itici ve gerçekdışı söylemerinizi servis ederek; İşte sosyalistler bunlar diyor. Sosyalistler Çerkeslere "Tu Kaka" diyor diye bize karşı propaganda yapıyorlar. Birgün başarılı oldukları için size teşekkür etmelerini istiyorsanız; Klavyede sınır yok.. yazın tu kaka'nızı!
Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çerkesçe

Translate

Çerkesler

Çerkesya

Çerkesya ya da Çerkezistan (Çerkesçe: Адыгэ Хэку,[1] Rusça: Черке́сия, Gürcüce: ჩერქეზეთი, Arapça: شيركاسيا[2]), Kuzey Kafkasya ve Karadenizin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir bölge ve tarihsel bir ülkedir. Bu Çerkes halkının vatanıdır.

Etiketler