Faşizmin hedeflediği bir Çerkes proleteri; Zafer!


Yarını düşünmek, yarına direnmektir ve halkların en güzel çocukları; hakkını, insanlıkla eşit bir şekilde yaşamak isterler. Onların ayrıcalık istemini duyamazsınız, onlara bunu söyletemez, onlara bu saçmalığı dinletemezsiniz; çünkü dünyanın en güzel halkı da olsa, haksızlık karşısında dünyanın en kötü insanı bu haksızlığa karşı susmanın tam karşılığıdır! Onların düşmanıdır ayrıcalık ve onların tek isteği vardır; herkes hak ettiği gibi yaşamalıdır. Yaşamı ilmek ilmek ören emekçilerin hakkıyla yaşamasıdır ve buna hiçbir etnik aidiyet, hiçbir dini aidiyet filtre değildir. Filtre; tüm etnik ve dini değerlerinde üstünde; tüm bu ayrıcalıklara rağmen, herşeyin yerli yerine oturmasıdır! "Toprak ekenin, mahsül biçenin" hakkıdır onlar için ve bende Zafer Kaygın'ı Çerkes olduğundan değil, bunu bağırdığından ve buna susturulmak istenmesinden ve onun bedenine sistemsel ve psikolojik bu işkenceleri uygulayan ayrıcalık iktidarına karşı, eşitlik savaşından ötürü selamlıyor, yanında olduğumuzu herkese duyuruyorum.

**

Zafer'i etnik tartışmaların yoğun döndüğü Çerkes platformlarında pek işitmezsiniz, bunu işitmeyince ve bunun parçası olmayınca dolaylı olarak her tartışmada "Bunun Çerkeslikle ne alakası var" diyen bir güruhu, bugün Zafer'in yanında da göremezsiniz. Bu, onların ikiyüzü olsun! Zafer'in zaten onların istediği gibi bir hayali yoktur. Zafer, tesadüfen Çerkes halkının evladı olmuş ve bu halkın faşizm karşısında sürüldüğü coğrafyalarda büyümüş. Kendisi için ne kadar önemli, ne kadar değil; kendi bileceği bir iş. Benim için ise önemli olan; halkı fakirleştirdikçe zenginleşen, emperyalist, emekçi düşmanı ve sömürgeci asalak sisteminin ona karşı, onun üzerinden, onun mücadelesini paylaşan herkese, bize ve diğer tüm yoldaşlara çektiği hiza, verdiği mesaj ve yaptığı işkencedir. Zafer'in bedeni ve ruhu bu işkenceyi yaracak olgunlukta, bilinçli ve kararlıdır fakat bu durum onun bu işkenceye maruz kalmasına sessiz kalacağımız anlamını asla taşımaz. Bugün, HDK-P içinde ve elbette diğer örgütlerde-de sözde sol tabandan gelen Çerkeslerin hepsi özeleştiri vermeliler. Zira; Zafer'in Çerkesliği, onu bu işkencede ayrıcalık sahibi yapmasa da, onun sol kamuoyu tarafından hala duyulmamış olması tamamen bu Çerkeslerin yaratmış olduğu sorumsuzluktan ötesi değil. Bu sorumsuzluğu nasıl açıklayacaklar merak ediyorum, nasıl susacaklar buna? Biz bugünlerde, herkesi olduğu kadar izlemekte ve susulan-bağırılan herşeyi geleceğe taşımakta ısrarcıyız. Basit tartışmaların açtığı arada, ne Zafer'i ne de başka bir gencimizi siyasi linç kültürünün devamı olan bir zihniyetin adaletsizliğine kayıtsız-şartsız teslim etmeyeceğiz! Haksızlık karşısında bir tarafımız vardır ve bilinmelidir ki, bizim tarafımız haksızlığa uğrayanın yanıdır. Haksızlık edenin karşısıdır. İşçi sınıfının yılmaz savunucularıdır, dünyayı emeğiyle örenlerdir ve bu gücünün farkında mücadele yürüten herkes bizim yoldaşımızdır.

Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çerkesçe

Translate

Çerkesler

Çerkesya

Çerkesya ya da Çerkezistan (Çerkesçe: Адыгэ Хэку,[1] Rusça: Черке́сия, Gürcüce: ჩერქეზეთი, Arapça: شيركاسيا[2]), Kuzey Kafkasya ve Karadenizin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir bölge ve tarihsel bir ülkedir. Bu Çerkes halkının vatanıdır.

Etiketler