İpucu vereyim: 'Gelecek Örgütleniyor'

En çok bize güveniyorum, size ise hiç kusura bakmayın; ağzınızla kuş tutsanız dahi temkinliyim. Çünkü sizin hep ertelediğiniz bu dava, bizim sırtımıza aldığıuız yükle ayağa kalkıyor ve sizin bize rağmen bize koyduğunuz her şerhi, bizim mücadelemiz aralıyor. Bizim bir vazifemiz var, bu vazife ise halkımızı en ileriye götürmek ve biz, içinde olduğumuz tüm örgütlerden; aynı yere yürüyoruz! 'GELECEĞİ ÖRGÜTLÜYORUZ' 

Sizin bir 'ipucu'na ihtiyacınız var bizi algılamak için, halbuki çok zor değil. Gelecek gençlerindir, gençler geleceğin mirarı olacaktır ve bugün, sizin kültürel değerler ile bir zırh gibi korunarak üzerimize kurduğunuz tahakküm, alaşağı olmakta, gençler; bu halkın yapabileceği en 'ileri' harekete en hızlı şekilde yürümektedir. İçeriden ve dışarıdan tüm engellere rağmen, bugün sırtlandığımız davanın son 5 yıllık gelişimi de apaçık ortadadır. Size rağmen sizi özgürleştireceğiz, size rağmen bizi yaşatacağız ve geleceği, insanlık ve çerkeslik müşterekleriyle yoğrularak örgütleyeceğiz. Kendini efendimiz sanan sosyal demokrat büyüklerimize, kendini Çerkeslerin Lenin'i sanan klavya sosyalistlerine, kendini bu halkın dönüm noktası olarak dayatmayı adet haline getirmiş hegomanyan sapıklara rağmen, gelecek, gençliğin öncülüğünde örgütlenmeye ve örgütlenmesini yaygınlaştırmaya devam edecektir.

Geçtiğimiz günlerde gençliğin yaptığı bir toplantıda, bunun sinyalleri verilmiştir. Bir çeşit etki altına girmiş insanlarımızın, gençliğe ön açıcı olmaları gerekirken, bunu yaptıklarını sanarak, bazı manyakların gizli izinde; gençliğin önünü kapadıkları tespit edilmiştir. Seçimden önce, iki toplantıda kararlaştırılan ve yürütme yetkisi de verilen siyasal sekreterya temsilcileri gençlikten seçilmiştir. Bu sekreteryanın öncülüğünde gençler siyasal faaliyetlere 'görevli' olarak katılım iradesini göstermiştir. 4 Temmuz'da da aynı kararlılıkla, gençler faaliyetlerde öncü görevleri alacaklarının işaret fişeğini 20 haziran da vermişlerdir. İşte ben, dahili olduğum bu gençlik hareketinin geleceğe bırakacağı insanlık ve çerkeslik izinden umutluyum. Umutluyum çünkü; ne ayağı beş karış havada bir gençlik ne de yerin dibine girmiş bir gençlik yok, geçmişi okuyan, geleceğe dair fikirleri olan, idealist, çevresine duyarlı, gerçekçi bir gençlikle karşı karşıyayız. Ne mutlu? Aptal gibi her söylenene inanan, her istenileni yapan, düşüncesiz bir gençliğin halkımıza nasıl faydası olabilirdi.

Gençliğin en büyük problemi, yurduyla aralarındaki uzaklık. Nihayet onunda farkında ve bu uzaklığı ortadan kaldıracak çalışmaları yapmaya başlamış görünüyorlar. Bu anlamda; insanlık ve çerkeslik müşterekleriyle bir araya gelme iradesi gösterecek Çerkesya Yurtseverleri Gençliği ile, yakın zamanda konuyla ilgili bir gençlik kurultayı olması temennimdir ve üzerime düşen herşeyi yapacağım. Çerkesler, yanıbaşındaki toplumların sorunlarından, yurdundan, dilinden, kültüründen uzaklaşmamayı, yakınlaşmayı, birlikte olabilmeyi, mücadele verebilmeyi, yanyana gelebilmeyi öğrenecektir ve örgütlediği geleceğe bunu bir miras olarak bırakacak seviyededir.

Yakın zamanda, geleceğin örgütlenmesi; topluma işaret fişeğini verecek. Bu anlamda; gençliğin önünde set olmayı vazife sayan birileri korksun, çünkü artık gençliğin coşkun selini durdurabilecek kadar büyük değiller.

GELECEK ÖRGÜTLENİYOR
ÇERKESLİK VE İNSANLIK  KAZANIYOR.


Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çerkesçe

Translate

Çerkesler

Çerkesya

Çerkesya ya da Çerkezistan (Çerkesçe: Адыгэ Хэку,[1] Rusça: Черке́сия, Gürcüce: ჩერქეზეთი, Arapça: شيركاسيا[2]), Kuzey Kafkasya ve Karadenizin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir bölge ve tarihsel bir ülkedir. Bu Çerkes halkının vatanıdır.

Etiketler