Adige televizyonu için, internette yayın neredeyse hazır.


Sırrı Süreyya'nın söyledikleri hala hafızamda, hani o devlet televizyonu olan TRT'nin Kürtçe, Arapça yayınları örnek gösterilerek bir de Adigece yayın isteniliyordu  ya, işte o zamanların birinde adına Lejen Xase denen bir çalıştaya katılmıştı Sırrı Süreyya. Ne demişti sayın Önder? Devlet televizyonunun anadil yayınları üzerine "ucube" televizyon açın demişti. Bunu yapacak şartlar, bunu yapacak nitelikler var demişti. İş o gündür, kapandı. Sadece eylem yapabilmiş olabilmek için sürdürülen söylemlerin ardına, bu olanakları hayata geçirip ne kadar ciddi olduğumuz daha da anlaşılabilirdi. Fakat şuan, yaklaşık 2 aydır gençlik meclislerinde tartışması dönen Adigece Televizyon projesi için, nitelik ve prensip sağlandı. Şimdi, istemekten öte, yapma aşamasında duruyor. Bilinmesini isterim ki; Adigece yayın yapan bir televizyonu, internetten hayata geçirecek konumdayız ve çalışmalarımız şuan için yeterli, şimdi prensipte anlaşılan konular üzerine bir yapının inşası kalıyor. Küçük ekonomi yüzünden, adımlar yavaşta olsa yüksek kararlılık bu problemlerin yoldan vazgeçilmesine engeldir. Bu televizyonu yayına sokacak nitelik ve becerideki arkadaşlarımızın da, ısrarcı ve kararlı duruşları beni heyecanlandırıyor. İyi şeyler sadece talep edilmekten ziyade, şartları değerlendirerek bir yandan uygulamaya geçilmelidir. Bu arada, biz yayın hayatına başlasak, trt çerkesçenin bir ucubeye dönüştürüleceğini savunsakta, devletin halklara eşit yaklaşımı gereği trt çerkesçenin de yayın hayatına girmesi konusunda ısrarcılığımızı sürdüreceğiz.

Şimdi gelelim sizin elinizden ne geleceğine?
Konu hakkındaki toplantılarımıza katılıp, fikirlerinizle ve düşüncelerinizle bizleri ilerletebilirsiniz. Kurulacak yayın inisiyatifi içerisinde görev üstlenebilir, bu görevinizle televizyonumuzu daha da güçlendirebilirsiniz.
Kültürel, tarihi veya kurgu senaryolar yazabilirsiniz. Ya da yazılmış senaryolarda rol üstlenebilirsiniz. Bu projenin bir parçası haline gelebilir ve bu projeyi genişletmeye yardımcı olabilirsiniz. Fazla kameralarınızı bizimle geçici-kalıcı olarak paylaşabilir, Çerkes kıyafetleri konusundaki sorunlarımızda yarımcı olabilirisniz. Ya da bir kamera veya malzeme almaya yönelik kampanyamızda onlarca kişi gibi siz de katkıda bulunabilirsiniz.

Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çerkesçe

Translate

Çerkesler

Çerkesya

Çerkesya ya da Çerkezistan (Çerkesçe: Адыгэ Хэку,[1] Rusça: Черке́сия, Gürcüce: ჩერქეზეთი, Arapça: شيركاسيا[2]), Kuzey Kafkasya ve Karadenizin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir bölge ve tarihsel bir ülkedir. Bu Çerkes halkının vatanıdır.

Etiketler