ADALETSIZLIĞE, EŞITSIZLIĞE, ÖZGÜRSÜZLÜĞE; ÇERKESÇE İTİRAZ!



Dil bir halkın kimliğidir ve bu yüzden çok önemlidir. İnsanları halklaştıran şey, onların konuştuğu dilden başka nasıl tabir edilebilir ki... İşte bu yüzden, emperyalizme (yerel ve küresel) karşı savaşımda, halkların eşitliği ve kardeşliği söylemi; farklı dilleri konuşan halkların aynı zalime karşı kendi diliyle karşı koymasıyla somutlaşır. Halkların dayanışması, zalimin zulüm duvarını sarsan yegane silahıdır. Bugün, Fatih Samatya Meydanında gerçekleştirilen Demokratik Halklar Şöleninde, Türkçeden, Kürtçeye, Çerkesçeden, Ermeniceye.. bu topraklarda aynı zalimin zulüm duvarı arasında yok olmaya zorlanan halklar, kendi dilleriyle ortak bir organizasyonda buluştular ve hepsi kendi dillerinde "Yaşasın Halkların Kardeşliği" sloganını paylaştılar. Biz bu savaşın içinde, Zalimlerin zulümüne maruz kalan ve mücadele edenlerin "Çerkesiyiz." Öyle başını öne eğip, verilene razı olanların değil. Biz, bu dünyanın barış ve huzur içinde yaşamak isteyen "Çerkesiyiz" Savaşlardan kazanılacak kirli zenginliklerin Çerkesi değil. Biz; nerede yaşıyor olursak olalım, vicdanımızı klavuz edinmiş, adalet ve eşitlik talep eden; özgürlük için verilen mücadeleye saygı duyanların "Çerkesiyiz" Başkalarının bekçisi olmuşların Çerkesi değil. İşte bizim kendimizi ifade ettiğimiz "Çerkesliğimiz" ile gurur duyuyoruz. Kendini, belirli çıkarlar için peşkeş çekmişlerin, halkını incitenlerin, yalan atanların ve gerçekliğe karşı hayaller uyduranların Çerkesliğinden ise utanıyoruz.

Biz; Yaşasın Halkların Kardeşliği diye, bulunduğumuz tüm toprak parçalarında bağıran ÇERKESLERİZ! Laf ebeliği ile toplumsal mühendisliğe soyunup, somut hiçbir şey yapamadan, olan herşeyi eleştiren acizlerin ÇERKESLERİ değiliz.

Biz, kendini başka bir şeye satmışların ÇERKESİ olmadığımız için:

Alanlarda adımızı haykırıyor,
Kültürümüz için eşitlik ve adalet istiyoruz.
Kendi dilimizde dayanışma mesajları veriyor
ve kendi dilimizdeki şarkılarımızı paylaşıyoruz.

Biz, "varlığımızı-zalimlerin-varlığına armağan etmeyen" Çerkesler olduğumuz için:

Zalimin tarafında değiliz, karşısındayız.
Mazlumun karşısında değil, tarafındayız.

Birbirimizi anlamamız için aynı dili konuşmaya ihtiyaç duymayanlarız, aynı zalimler tarafından aynı zulmü yaşıyoruz ve artık hep birlikte bağırıyoruz!

YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ




Bizi alanlarda gören diğer halkların mücadele veren satılmamışları seviniyorlar. Bizim Çerkes kalma mücadelemizi omuzluyorlar. Omuz omuza veriyor, faşizme karşı yürüyorlar. Biz soyut söylemlerin aksine somut kazanımları sokaklarda ve mücadele buluyoruz. Biz az konuşuyor, çok çabalıyoruz ve ezilen tüm kimliklerin dayanışmasını ilmek ilmek örüyoruz.



Bizim sesimize yabancı sahneler, sesimizle tanışıyorlar. Bizim sesimize yabancı insanlar sesimizle haykırıyorlar bizimle.



Sesimiz, zalime karşı sesin yükseldiği ve tüm halkların eşitlik, adalet ve özgürlük istediği sahnelerden, sokaklara yayılıyor. Artık Çerkesçe, zalime itirazın bir dili oluyor.



...ve sesimiz baskıya, asimilasyona, saldırılara karşı; dayanışmanın yerinde safını alıp mücadelemize can veriyor ve tüm sokaklarda, tüm meydanlarda haykırılıyor: YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!


...kavgamızı hayatımıza taşıyoruz ve halkımızın hayatının hapsolduğu yerlere ışık zümreleri olarak düşüyoruz. Karanlık var, karanlık yırtılacak! aydınlık saracak halkımızın yarınını.

Hep birlikte, özgür geleceğe..


Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çerkesçe

Translate

Çerkesler

Çerkesya

Çerkesya ya da Çerkezistan (Çerkesçe: Адыгэ Хэку,[1] Rusça: Черке́сия, Gürcüce: ჩერქეზეთი, Arapça: شيركاسيا[2]), Kuzey Kafkasya ve Karadenizin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir bölge ve tarihsel bir ülkedir. Bu Çerkes halkının vatanıdır.

Etiketler