1 Mayıs ve 21 Mayıs; Tarihsel izlerine uygun biçimde anılmalı

Bizler, her ne kadar birinci enternasyonalin yaptırımlarıyla haksız yere ötelenenlerin ışığında Haymarketi dişimizle, tırnağımızla, canımızla ve kanımızla var etmişsek bile; Uluslararası Emekçi ve Dayanışma gününü zalimlerin zulmüne karşı zulüme başkaldıranların ideolojik kimliğine bakmaksızın dayanışmayla karşılamalıyız. Benim şahsi eğilimim, sınıf hareketinin içinde konumlandığım yerde zalimin bütün var ettiği gerçekliğe saldırarak; poposunu haymarket şehitlerinin kanlarıyla rahata ulaştıran işbirlikçi uzlaşmacıların rahatını kaçırarak, kırk türlü bahane ile yatıştırmayı amaçlarıkları ezilen sınıfın öfkesine, öfkemi de katarak; bana hergün saldıran faşist emperyalist düzene karşı, hak ettiği gibi olacaktır. Hep böyle olmuştur ve radikal bir gerçeklik kavramım hiç bilmediğim muazzam başka bir gerçeklik ile sarsılmadıkça hep-te böyle-de olacaktır. Sürekli konuşanları ve bunun dışında gözükmeyenleri, hayatından feragatler etmedikleri halde hayatlarından feragatler edenlere telkinde bulunanları boşverin, boşverin onlar tek bildikleri konuşmalarını boşverin ve günümüzün bütün korkaklarının elinin altında bulunan klavyeler yüzünden yazmaya olan ve yazmanın dışına çıkamayanları boşverin. Kendini bir şekilde tatmin edebilmişleri, bununla tatmin olabilenleri boşverin. Biz, devrimsel süreç somut olarak başlamadıkça hiçbir bahanenin gerçekliğimizi işgal etmesine izin vermeyeceğiz. Bunu, Haymarket'te gösterebilenlerin ışığındayız ve bu; burjuvazi ile uzlaşma tanımayan kimliğimiz 1866dan bu yana; burjuvazinin ve kendini her ne kadar gizlemeye çalışsalarda onların çeşitli işbirlikçilerinin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Devam ettireceğiz.. Sokaklar-da, ödenen bedelin üstüne parazit gibi yapışıp politika üretecekler ve potansiyel devrimci ilerlemeye katılacak gençleri bir şekilde kendi kanallarında eritmeye pekte niyetliler; ancak 21nci yüzyılda, iletişim çağındayız ve kimse sokağa çıkamayacak kadar korkak, buna rağmen susmayacak kadar arsızların yolunda olmak istemiyor. Herkes kendi geleceği için, kendini kendinin temsil edeceği özgürlüğü, sokakta kendi çabalarıyla örgütlüce çözmeyi öğrendi. Bizler 1 Mayıs'ı ruhuna uygun bir şekilde karşılayacak; Şehitlerimizin onurlu duruşuna uygun bir şekilde düşmanla asla uzlaşmayacağız. 

ve bizler ki, 1866da kapitalizmin yeryüzündeki her hücresine kadar deklare ettiğimiz sınıf hareketinin, İşçi sınıfının bilinçli ve mücadelecisi ve aynı zamanda 1864 yılında emperyal hayallere karşı özsavunmacı bir tutumla toprağını savunan işçisiyle,köylüsüyle,kadınıyla, erkeğiyle ölen, soykırıma uğrayan, sürgünlere yollananları; Çerkesleriz! 21 Mayıs 1864'ü asla unutmadığımız gibi, asla unutturmayacağımızı; kurduğumuz organik bağlarla, yaptığımız eylem ve kampanyalarla gösterdik. Mevcudiyetli siyasal yapılaşmanın içindeki organik bağlarımızla yaşadığımız yerlerin toplumsal karar mekanizmasını kendine toplayan meclislerinde; acılarımızın ve savaşımızın bu savaşımızın sonuçlarının tanınması için girişimlerde bulunduk. Mevcutta hazır ilişkide bulunduğumuz örgütlerin iletişim kanallarıyla; acılarımızı halklarımıza, emeçi dostlarımıza ve tüm kamuoyuna duyurmaya çabaladık. Bugün hala bunun bayrağını, hayatımızdan ödün verdiğimiz zevklerimizle taşıyoruz ve onurluyuz. Bu onuru yükselteceğiz! Halkımızı, grizekalı emperyalizmin tüm baskılarına rağmen rengarenk temsil etmekte ısrarcıyız. Halkımızı halkların özgürlük ve adalet şiarıyla örmeye çalıştıkları gökkuşağına bir şekilde entegre edeceğiz-de. Bunu durdurmaya-da; ne zalimin oyuncağı olsun diye kurulmuş devlet, ne de bu devletin bir şekilde nüfuz ettiği örgütlerin gücü yetmez, yetemez. 21 MAYIS'ı 21 MAYIS'ta kendine uygun bir şekilde anarken, 21 mayısı takip eden günlerde bunun örgütleyeceği ve halkımız adına dahilleşeceğimiz hareketlerle yeni bir hareketin en ısrarcı neferi olacağız.

Haymarket Şehitleri, kavglarıyla ölümsüzdürler!
Yaşasın Haymarketi doğuran düşünce
Yaşasın İşçi sınıfının dayanışması
Kahrolsun paraziter gruplar ve uzlaştırıcılar
Kahrolsun işbirlikçiler ve korkaklar!
Yaşasın Çerkesya ve Özgürlük için olan savaşımız
Çerkesya Özgürlük Savaşı Şehitleri ölümsüzdür
21 Mayısı asla unutturmayacağız!

Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çerkesçe

Translate

Çerkesler

Çerkesya

Çerkesya ya da Çerkezistan (Çerkesçe: Адыгэ Хэку,[1] Rusça: Черке́сия, Gürcüce: ჩერქეზეთი, Arapça: شيركاسيا[2]), Kuzey Kafkasya ve Karadenizin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir bölge ve tarihsel bir ülkedir. Bu Çerkes halkının vatanıdır.

Etiketler