Şimdi değilse ne zaman? Toplumun kabuğu kırıldı...

Yıllardır süregelen bir mücadelenin bugün ki yansımalarını okuyabiliyor musunuz?  Yoksa, ezbere bir yolda, doğaçlama bir gelişmenin peşinde misiniz bir karar verin? Toplumsal değişimin fitilini ateşlemek üzere nice zamandır bir çok kişi/grup elinde meşale misali ateşiyle diaspora kulvarında kendi içinde yarışıyordu. İşte şimdi, Çerkes toplumuna egemenler tarafından örülmüş sakarya kabuğu, tarihin en derin darbesini aldı ve çatladı ve o çatlakta süregelen mücadeleler ışığında, mücadele unsurlarından birinin parçası olarak bende rahatça söyleyebilirim ki, ne mutlu bize ki; halkımızın gözüne set gibi örülmüş bu algı duvarı kırıldı ve hatta param parça oldu. Ne zaman harekete geçeceksiniz, şimdi değilse ne zaman? Biz değilsek kim arkadaşlar. Halkımız, tarihte hak ettiği yere belki bugün soykırımdan sonra en yakın mesafede duruyor. Bundan seneler önce, salonlara hapsedilmiş örgütlerin çeperlerine giriştiğimiz operasyon, sokağa taşan bir harekete gebe bırakmıştı bir çok dinamiği, işte bugün o dinamiklerin salonda kalmak için direnenleri ya kapandıkları salonların enkazı altındalar, ya da o enkazın altında kalmak üzereler. Fakat sokakta akan pratiklere karışanlarımız, halkımız adına somut delillere dayalı nice umudun kaynağına dönüştüler. Biz, elimizden egemenlik hakkımızı zorla kendine yedekleyenlerin siyasetlerine, bizimle aynı kadere zorlanmış halklarla birlikte itaatsizlikte bulunmuştuk. Şimdi bu halkın kendini temsil etme egemenliğini, kendisinde halkından emsal kalmayan ucubelerin ellerinden söküp aldık ve bu halkı temsil etme yetkisini, bu halkı geleceğe bugünden daha kararlı bir şekilde ulaştıracakların ellerine uzattık. İşte şimdi sokakta, toplumsal meselelerine duyarlı ve görülen ve duyulan bir halk olmanın kapıları aralıktır. İşte şimdi, yıllar önce salonda kalmak için her türlü direnişi sergilerken tabanı tarafından sokağa zorlanan yapıların, fedakarlık yapmasına öncülük etme şerefi de bizlere kaldı. Bugüne taşıdığımız anlamı, yarına etkili bir güce çevirmek üzere hiç kimsenin fedakarlıkta bulunmasını beklemeden, kendimizden fedakarlık ederek başlamaya hazırız. Biz halkız ve bir halk olduğumuz müddetçe güçlü kalacağız ve gücümüz yurdumuzdan diasporaya, içerisinde bulunduğumuz her bölgede haksızlığa uğrayanların silahı, haksızlık edenlerin korkusu olacaktır. Tarihten bize miras kalan bu adalet anlayışı, hiçbir zaman terk etmeyeceğimiz ve her zaman sahipleneceğimiz onurumuzdur. 

Sokaktaki kazanımlarımız ortada, salon arayan gözlere sokaktaki şenliği tattırmalıyız. Salona yürüyen ayakları, sokaktaki mücadeleye yormalıyız. Salondan iyice kopmalı, sokağa iyice dolmalıyız. Duyulur, görülür olmalıyız ve bunu en diri şekilde uygulamak üzere hazırlanmalıyız.

Yoldaşlar! Hazır olun... 

Her seferinde olduğu gibi, içeriden ve dışarıdan onlarca çirkin saldırıya direneceğiz ve benim inandığım gibi sizde inanın; biz kazandık, biz kazanıyoruz ve biz kazanacağız! Zafer, iftiracıların ve yalancıların değil, zafer halkı için fedakarlık etmeyi onur sayanlarındır ve nasıl ki şimdiye kadarki tüm çirkin saldırılardan daha güçlü çıktıysak, şimdi de güçleneceğiz.

Sorumluluğumuz, çocuklarımızdan ödünç aldığımız Xabzemizdir, Bzemizdir, Xekumuzdur! Adaletiyle büyüleyen toplumsal tarihimizdir. Eşitliğiyle göz kamaştıran geçmişimizdir. Sorumluluğumuz, Çerkeslik insanlıktır diyen atalarımızdır.

Nasıl ki, bir kab yemek uğruna başkasının şatafatlı köpeği olmayı içselleştiren onursuzların bu topluma ördüğü kabuğu paramparça ettiysek, şimdide küçücük emeğiyle böbürlenen egoistler sürüsünü darmadağın edeceğiz. 

Zafer Geleceğin olacak!
Zafer geleceği örgütleyenlerindir.

Ha marje.


Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çerkesçe

Translate

Çerkesler

Çerkesya

Çerkesya ya da Çerkezistan (Çerkesçe: Адыгэ Хэку,[1] Rusça: Черке́сия, Gürcüce: ჩერქეზეთი, Arapça: شيركاسيا[2]), Kuzey Kafkasya ve Karadenizin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir bölge ve tarihsel bir ülkedir. Bu Çerkes halkının vatanıdır.

Etiketler